Illustrasjonsfoto: Justin TALLIS / AFP
annonse
annonse

Mange av Norges fineste restauranter har ikke ett ledig bord å oppdrive.

Foto: REUTERS/Robert Pratta

Men de har et annet problem å slite med, de mangler ansatte. Årsaken er stengte grenser.

– Jeg vil tro at 30 prosent av restaurantarbeiderne i Oslo, egentlig på nasjonal basis, har vært folk som ikke bor i Norge, sier stjernekokken Bent Stiansen til Dagens Næringsliv.

annonse

Stiansen driver Statholdergaarden i Oslo, han varsler på vegne av bransjen. De sliter med å finne nok ansatte. I begynnelsen av juli begynte Norge å følge EUs terskelverdier for karantenefritak. Men NHO sier de skulle ha vært tidligere ute med endringen.

Les også: Raymond ber staten om hjelp for å redde restaurantbransjen

– Da kunne bedriftene hentet inn ansatte før besøkene tok seg opp, mens vi nå kanskje er havnet litt bakpå, sier næringspolitisk fagsjef Ole Michael Bjørndal i NHO.

annonse

Regjeringen tar høyde for en vurdering av trinn fire i gjenåpningen i slutten av juli.

NHO: Nye tiltak gjør at de fleste serveringssteder og hoteller må stenge helt ned

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon