Bildet viser ildkula sett fra Oslo idet den er i ferd med å slokne. Foto: Norsk meteornettverk
annonse

En meteor ble natt til søndag observert over store deler av landet.

Det som sannsynligvis har vært en meteor ble sett fra flere deler av landet natt til søndag. Slik så himmelen ut i etterkant av meteoren. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Det er en rekke henvendelser fra folk som melder om høye smell, lys og mulige nødbluss, men det hele skyldes antakelig en meteor som har passert over Østlandet, melder Øst politidistrikt, skriver NTB.

– En uvanlig stor meteor var i natt synlig over store deler av sørlige Skandinavia og gav et kraftig lysglimt over Østlandet. Mange hørte også en buldrende lyd etterpå. Meteoren kom til syne klokka 01:08:47 natt til 25. juli og var synlig i ca. 5 sekund, skriver Norsk meteornettverk.

annonse

«Det ekstremt kraftige lyset som ble sett over Østlandet nettopp, etterfulgt av buldring og et røykspor, var sannsynligvis en diger meteor», skriver astrofysikeren Eirik Newth på Twitter.

Hendelsen inntraff noen minutter etter klokka 1 natt til søndag.

Lysglimtene ble etterfulgt av det som flere beskriver som enorme smell.

annonse

Kan ha landet på Østlandet

– Den har mest sannsynlig kommet inn fra asteroidebeltet, mellom Mars og Jupiter. Det kan være jern, og det kan være sten, det vet vi ikke ennå, sier Morten Bilet i Norsk meteornettverk til VG.

Politiet skriver på Twitter at de blir nedringt av folk.

annonse

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse