Dette bildet illustrerte en NTB-sak om klimaendringer. Foto: AP / NTB
annonse
annonse

Verden er en ganske annen enn da FNs rådgivende klimapanel, IPCC, sist utga sin rapport i 2014, skriver NTB.

Flere biler ligger under vann etter at storflom rammet byen Erftstadt i Tyskland. Foto: Michael Probst / AP / NTB

«Tvilen rundt menneskeskapte klimaendringer og falske forestillinger om at klimakrisen er morgendagens problem, har forsvunnet i brannrøyken og flomvannet. Ekstremværet i sommer danner et dramatisk bakteppe for FN-møtet,» heter det i nyhetsmeldingen fra NTB.

Klimapanelets neste rapport er den sjette i sitt slag og publiseres i 2021 og 2022. Mer enn 700 eksperter fra 90 land, inkludert 19 fra Norge, legger grunnlaget for utformingen av internasjonal klimapolitikk, skriver Miljødirektoratet.

annonse

Ifølge Parisavtalen bør verden begrense global oppvarming til under 2 grader

– Flere land ba IPCC om å lage en spesiell rapport om 1,5 gradersmålet, og det endret rammene rundt politikken helt, sier hovedforfatter for IPCC og klimaekspert Peter Thorne fra Maynooth University i Irland til AFP.

Les også: MDG-Lan: – Verden styrer stadig mot katastrofale klimaendringer

annonse

FNs klimaforhandlinger, har blitt kritisert for å ikke ha tydeliggjort faren rundt klimaendringer godt nok.

– For det første er den generelle konservatismen i vitenskapen på mange måter bra. Men når det gjelder klimaendringer, har forskere måtte takle et enormt politisk og kulturelt press om å ikke overdrive trusselen, sier vitenskapshistoriker Naomi Oreskes ved Harvard University.

Les også: Nederlands statsminister mener flom og ekstremvær skyldes klimaendringer

FAFO-forsker: Folk venner seg til klimaendringer, og glemmer at det er krise

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon