Skogbranner i British Columbia i Canada blir forsøkt slukket i starten av juli. Foto: Darryl Dyck/The Canadian Press via AP / AP / NTB
annonse
annonse

Det påstås i ny studie at varmerekorder er blitt knust i Canada og Sibir som følge av global oppvarming.

Funnene er publisert i Nature Climate Change, og skal angivelig vise at menneskeheten vil oppleve flere dødelige hetebølger de neste tiårene.

– Fordi vi er i en periode der oppvarmingen går veldig raskt, må vi forberede oss på flere hetehendelser som vil slå tidligere rekorder med store marginer, sier hovedforfatter av studien, Erich Fischer ved ETH-universitetet i Zürich.

annonse

I British Columbia i Canada ble det målt hele 49,6 grader i juni. Dette er over fem grader varmere enn den forrige temperaturrekorden i Canada.

Kloden vil bli 0,2 grader varmere per tiår, og dette vil fortsette de neste 10 til 20 årene uavhengig av hva menneskeheten klarer å gjøre for å bremse den globale oppvarmingen, hevdes det i studien.

Forskere hevder at man vil bli belønnet for tiltak for å kutte utslipp av klimagasser senere.

annonse

Klimaforskningen har frem til nå hatt fokus på hvordan global oppvarming påvirker hetebølger sammenlignet med en gitt periode i fortiden. Forskere ser nå i økende grad også på hvor utslagsgivende tempoet på oppvarmingen kan være, skriver NTB.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon