- Resett - https://resett.no -

Hevder hetebølger skyldes rask global oppvarming

Det påstås i ny studie at varmerekorder er blitt knust i Canada og Sibir som følge av global oppvarming.

Funnene er publisert i Nature Climate Change, og skal angivelig vise at menneskeheten vil oppleve flere dødelige hetebølger de neste tiårene.

– Fordi vi er i en periode der oppvarmingen går veldig raskt, må vi forberede oss på flere hetehendelser som vil slå tidligere rekorder med store marginer, sier hovedforfatter av studien, Erich Fischer ved ETH-universitetet i Zürich.

annonse

I British Columbia i Canada ble det målt hele 49,6 grader i juni. Dette er over fem grader varmere enn den forrige temperaturrekorden i Canada.

Kloden vil bli 0,2 grader varmere per tiår, og dette vil fortsette de neste 10 til 20 årene uavhengig av hva menneskeheten klarer å gjøre for å bremse den globale oppvarmingen, hevdes det i studien.

Forskere hevder at man vil bli belønnet for tiltak for å kutte utslipp av klimagasser senere.

annonse

Klimaforskningen har frem til nå hatt fokus på hvordan global oppvarming påvirker hetebølger sammenlignet med en gitt periode i fortiden. Forskere ser nå i økende grad også på hvor utslagsgivende tempoet på oppvarmingen kan være, skriver NTB.

Tegn abonnement [1] eller støtt oss på andre måter [2] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474