Flere tusen demonstrerte i helgen mot innføringen av koronapass og obligatorisk vaksinering av helsearbeidere. Natt til mandag ble loven vedtatt. Foto: Rafael Yaghobzadeh / AP / NTB
annonse
annonse

Den franske nasjonalforsamlingen har vedtatt loven som gjør vaksine obligatorisk for alle helsearbeidere og krever koronapass ved reise og restaurantbesøk.

Loven har ført til storstilte demonstrasjoner og politisk uro i Frankrike, skriver NTB.

President Emmanuel Macron og hans regjering sier imidlertid at den nye lover er nødvendig for å holde koronaviruset i sjakk.

annonse

Loven krever at alle som jobber i helsesektoren vaksineres innen 15. september ellers risikerer de å bli suspendert. Det innføres også krav om koronapass for å gå på restaurant, reise med tog og fly og på offentlige steder. Kravet gjelder alle voksne, men vil fra 30. september utvides til å gjelde alle over 12 år.

Frankrikes president Emmanuel Macron ber landsmennene stole på koronavaksinen. Foto: François Mori / AP / NTB

Macron har oppfordret til massevaksinering og har samtidig langet ut mot dem som sprer desinformasjon om vaksinene.

Om lag 160.000 personer demonstrerte lørdag i Frankrike mot tiltakene. Macron sier folk har «rett til å uttrykke seg på en fredelig og respektfull måte», men han understreker at koronaviruset ikke forsvinner ved hjelp av demonstrasjoner.

annonse

For å få koronapass må man enten være fullvaksinert, nylig ha testet negativt eller ha blitt frisk fra koronasykdom.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon