Hege Storhaug er blant medlemmene i komiteen som skal samle inn penger til Carl I. Hagens valgkamp. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
annonse
annonse

En nystiftet komité skal samle inn penger for å få Carl I. Hagen (Frp) inn på Stortinget.

Med i komiteen er blant annet Hege Storhaug i Human Rights Service¨, skriver NTB

– Vi ønsker å gi ham penger til å drive valgkamp i Oppland. Stortinget trenger folk som er over 40 år på tinget, sier leder i Peter Meidell i pengeinnsamlingskomiteen «Carl I. Hagen på Tinget».

annonse
Peter Meidell (til høyre) har kjent Carl I. Hagen fra første klasse på folkeskolen. Nå skal han samle inn penger til Hagens valgkamp. Her er de to fotografert sammen under et nominasjonsmøte i Oslo Frp i 2016. I bakgrunnen står Christian Tybring-Gjedde og tar bilder med mobiltelefonen. Foto: Lise Åserud / NTB

– Hvis ikke alt blir brukt opp, vil to tredeler av det resterende beløpet gå til Frp og én tredel gå til tenketanken Civita, sier han.

Med i komiteen er også Hege Storhaug.

– Uansett om man er venstre- eller høyreorientert er det et uomtvistelig faktum at Hagen var langt forut for sin tid på innvandringens potensielle konsekvenser, skriver Storhaug i en epost til NTB hvor hun forklarer sin støtte til innsamlingen.

Partiveteranen Carl I. Hagen står øverst på stortingslisten til Frp i Oppland i høstens valg. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
annonse

Carl I. Hagen er en av flere Frp-ere som har kjempet for å beholde statsstøtten til HRS.

– Hagen er en av etterkrigstidens mest markante politikere i tillegg, og jeg mener således Stortinget er tjent med hans deltakelse der, skriver Storhaug.

Carl I. Hagen selv er takknemlig for hjelpen.

– Jeg synes det er veldig positivt og veldig bra at det er noen som savner meg i Stortinget og Frps stortingsgruppe, sier han.

Hagen trekker fram kostnader ved innvandring og kampen mot det han kaller klimahysteriet som sine hovedsaker inn i valgkampen.

– I går var jeg i Lena og holdt tale og besøkte en stor flott bondegård og lærte mer om landbruk. På vei tilbake puttet jeg brosjyrer i postkasser. Det skal jeg fortsette med.

Frp har i dag ett mandat inne på Stortinget fra Oppland, men ifølge siste fylkesmåling ligger partiet an til å miste dette.

 

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon