Yasir Ahmed, rådgiver for Islamsk Råd Norge, sier han ser utviklingen som veldig positiv. Hvorfor må man dra til Sverige for å kjøpe kjøtt? sier han. Foto: Berit Roald / NTB
annonse
annonse

Islamsk Råd Norge (IRN) har gjenoppstått som kontrollinstans for halalkjøtt etter bruddet med Nortura i 2017.

I 2017 valgte Nortura å droppe sin halal-avtale med IRN på grunn av manglende tillit til organisasjonen, skriver Vårt Land.

IRN tapte dermed årlige millioninntekter, men i det siste halvåret har det begynt å løsne for organisasjonen som har inngått avtaler med åtte norske kjøttprodusenter.

annonse

– Halal-sertifisering innebærer at vi har en objektiv tilnærming til prosessene, basert på den islamske teologien. Dette handler mest om renslighet og dyrevelferd, sier Yasir Ahmed, rådgiver for Islamsk Råd Norge (IRN) til Vårt Land.

Islamsk Råd Norge (IRN).
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Ifølge retningslinjene må dyret blant annet slaktes av en muslim, som vender dyret mot Mekka og avgir en bønn under slaktingen.

Nortura, sier til Vårt Land at de ikke vil gjenopprette kontakten per nå.

annonse

– Nortura har per i dag ingen dialog med IRN om våre dokumenterte prosesser på Alfathi, sier Anette Ivsett, kommunikasjonsrådgiver i Nortura.

IRN er en paraplyorganisasjon for 33 islamske trossamfunn og organisasjoner i Norge som samlet har nærmere 65.000 medlemmer.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon