- Resett - https://resett.no -

Medietilsynet: – EUs digitale lover kan true ytringsfriheten

Et lovforslag om digitale tjenester og digitale markeder fra EU har som mål å viske ut juridiske skiller mellom varer, tjenester og innhold som tilbys online og offline.

Medietilsynet tar til orde for at regelverket ikke må svekke ytringsfriheten, skriver de i en pressemelding.

– Regulering av innhold er svært forskjellig fra regulering av varer og tjenester, og ytringsfriheten og pressefriheten må tillegges stor vekt, sier direktør Mari Velsand i Medietilsynet.

annonse
Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Lovforslaget har samtidig en ambisjon som innebærer blant annet at nasjonale myndigheter kunne kreve at ulovlig innhold fjernes raskere.

– Loven bør tydeliggjøre at redaksjonelt innhold ikke skal kunne fjernes, verken av aktører som står bak sosiale medier eller av nasjonale myndigheter, sier Velsand.

Medietilsynet er også opptatt av at statlige inngrep i ytringsfriheten skal begrenses til ulovlig innhold, med hjemmel i nasjonal lovgivning.

annonse

– Desinformasjon og hatefulle ytringer kan være svært skadelig selv når den er innenfor loven, men risikoen i å gi for store fullmakter til å fjerne innhold, er etter vår vurdering for store. Hensynet til ytringsfriheten må veie tyngst, sier Velsand.

Tegn abonnement [1] eller støtt oss på andre måter [2] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474