- Resett - https://resett.no -

Store lockdown-protester verden rundt: TV 2 stempler demonstrantene som «høyreekstreme»

Over 100 000 deltok i demonstrasjon mot Frankrikes nye vaksinepass i helgen. Hos nyhetskanalen TV 2 blir hele gjengen stemplet som «høyreekstreme».

«Anslagsvis 160.000 mennesker demonstrerte flere steder i landet mot at president Emmanuel Macron innfører krav om helsepass for å komme inn på blant annet restauranter og andre offentlige steder», skriver NTB i en pressemelding.

«Frihet, frihet» ropte flere av demonstrantene, som bar plakater mot «Tyrannen Macron» og budskap som «Farmasigigantene legger friheten i lenker» og «Si nei til skammens pass».

annonse

«Høyreekstreme»

Andre norske medier har valgt å lage sin egen variant av pressemeldingen fra NTB og har hentet informasjon fra utenlandske medier som fokuserer på vold under protestene.

annonse

TV 2 stempler titusenvis av mennesker som «høyreekstreme» i sin artikkel.

«Den ytre politiske høyresiden i Frankrike har den siste tiden markert seg sterkt mot et helsepass for korona og krav om vaksine», skriver TV 2 og legger til følgende informasjon:

«Ifølge AP er det høyreekstreme aktivister og medlemmer av Frankrikes «gule vester»-bevegelse som står bak brorparten av demonstrasjonene».

Det finnes ingen tilleggsinformasjon fra TV 2 om hvem disse angivelige høyreekstremistene er.

«Vaksinemotstandere»

Statskanalen NRK [3] har også omtalt demonstrasjonen i Paris. De har ikke skrevet at det var «høyreekstreme» som protesterte. Men de har omtalt andre demonstranter, som ikke ønsker vaksinetvang, for «vaksinemotstandere».

Det er gjort flere intervjuer med personer som protesterer i diverse land der de forteller at de ikke er i mot vaksiner, men at de er skeptiske til coronavaksine og obligatorisk vaksinering.

På twitter er det lagt ut tusenvis av bilder og video av demonstrasjonen i Paris som viser personer av alle hudfarger, kjønn og aldersgrupper.

annonse

Majoriteten av de som demonstrerte i Frankrike lørdag var fredelige.

Det har vært store protester mot lockdown over hele verden i helgen.

Vedlagt ligger video fra forskjellige byer.

London:

Milan:

Irland:

Sydney:

annonse

Madrid:

 

Tegn abonnement [22] eller støtt oss på andre måter [23] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474