Olav Bæverfjord, sjef i Burger King Norge, sier i en epost at ingen av deres produkter kan klassifiseres som vegansk eller halal. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
annonse
annonse

Mange norske muslimer ønsker at restauranter har klare rutiner for hvordan halal- og vegansk mat tilberedes.

I et mye delt innlegg på Facebook-gruppen Halalguiden , med over 23.000 medlemmer, forteller primus motor Shahzad Ghufoor at Burger King ikke kan garantere for såkalt krysskontaminering, skriver Vårt Land.

– Vi trenger alle bedre informasjon om hvordan maten blir tilberedt, slik at vi selv kan velge om vi vil spise der eller ikke. Dette gjelder ikke bare halal-mat, men også vegansk og allergivennlig mat, sier Ghufoor.

annonse
Foto: AFP/ PHILIPPE HUGUEN

Hurtigmatkjeden opplyser at de ikke har plass til separate maskiner til steking og fritering, men at ingen av deres produkter kan klassifiseres som vegansk eller halal.

Olav Bæverfjord, sjef i Burger King Norge, sier i en epost:

«Slik den operasjonelle driften er lagt opp i dag, har vi ikke plass eller kapasitet til å ha separate maskiner og redskaper for tilberedning av halalmat.»

annonse

Lederen av Halalguiden står imidlertid på sitt.

– Vi som spiser halal, kosher eller vegansk, kan ikke bare endre matvanene våre. Derfor trengs det tilrettelegging, sier Ghufoor.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon