- Resett - https://resett.no -

VG skriver at det var kun 11 000 corona-demonstranter i Paris: – Fake news

Norske medier prøver å knytte coronademonstrasjoner til «høyreekstreme». Flere mener også at antall deltakere underrapporteres. 

I helgen var det massive demonstrasjoner [1] verden over i forbindelse med myndighetenes coronanedstengning.

Størst var protestene i Frankrike der det ble demonstrert i flere byer mot myndighetenes vaksinetvang for de som jobber som helsearbeidere. Loven om vaksinetvang ble godtatt mandag.

annonse

VG [2] laget en artikkel om den nye loven der de hevdet at demonstrantene var «en sammensatt gruppe fra ytre høyre og ytre venstre». 

[3]
En politimann hever batongen i sitt møte med kvinnelig demonstrant i Paris (klikk for større versjon): Foto: AFP)

Men hvor mange deltok i demonstrasjonene?

«Lørdag tok 161.000 demonstranter til gatene over hele landet, ifølge myndighetene. 11.000 av disse demonstrerte i Paris, der politiet brukte vannkanoner og tåregass for å bryte opp protestene», skriver VG.

annonse

Det er ikke lagt ved noen videoer eller oversiktsbilde over demonstrasjonen i Paris i VGs artikkel, som understøtter tallet om kun 11 000 demonstranter.

Faktisk

Internasjonale medier har også rapportert om lavt oppmøte. På Twitter er det imidlertid lagt ut flere videoer og oversiktsbilder der det påstås at langt flere enn 11 000 deltok i demonstrasjonen.

– Noen Fake news medier rapporterer at anti-vaksinepassdemonstrasjonen i Paris var liten. Vi har luftfoto som viser noe annet, skriver twitterprofilen Election Wizard som har lagt ved video av oppmøtet.

Videoen har blitt sett 1,3 millioner ganger.

Det er også lagt ut en annen video over de fremmøtte demonstrantene. Politikeren Florian Philippot skriver at over 100 000 deltok i protesten mot myndighetene under en video han selv hadde lagt ut. Videoen har nesten 1 million visninger.

Den norske faktasjekkeren Faktisk.no har foreløpig ikke faktasjekket påstandene som er blitt publisert i landets største avis.

annonse

Den nye vaksinetvang-loven i Frankrike, der helsearbeidere må ha tatt vaksine for å jobbe, trer i kraft i august.

Tegn abonnement [12] eller støtt oss på andre måter [13] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474