- Resett - https://resett.no -

Biskop vil ha religiøst oppgjør med høyreekstremisme

Preses Olav Fykse Tveit i Den norske kirke vil ta initiativet blant religiøse ledere.

Han tror religiøse aktører kan spille en forebyggende rolle for blant annet barn og unge i kampen mot ekstremisme, skriver Vårt Land. [1]

– Vi vil ta ansvar for et oppgjør blant tros- og livssynssamfunn etter terrorangrepet 22. juli, og med tankegangen bak. Å følge Jesus og være kristne legger dette ansvaret på oss, sier preses i Den norske kirke Olav Fykse Tveit.

annonse

Han mener det fortsatt er ekstreme holdninger hos folk.

– Ti år etter 22. juli ser vi fortsatt at det er ekstremistiske holdninger både blant religiøse, og andre i befolkningen, sier Fykse Tveit.

Philip Manshaus gjorde nazihilsen i fengslingsmøtet i Oslo tingrett. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Preses etterlyser en mer fokusert plan for å imøtekomme disse holdningene.

annonse

– Et slikt oppgjør kan selvsagt ikke tas på en dag, men krever en langsiktig og målrettet innsats, sier han.

Både Anders Behring Breivik og Philip Manshaus lot seg inspirere av religiøse tekster og symboler. Manshaus oppsøkte en læstadiansk forsamling i tiden før terrorangrepet.

– Dette eksempelet viser at vi må være realistiske og ta disse holdningene på alvor. Kirkelige ledere må være på vakt. Intern opplæring er nødvendig for å øke bevisstheten om problemet, sier Fykse Tveit.

 

Tegn abonnement [2] eller støtt oss på andre måter [3] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474