Programleder Fredrik Solvang i Debatten i NRK. Foto: Vidar Ruud / NTB
annonse
annonse

Tirsdag formiddag valgte NRK å avpublisere Nicolay Ramm-serien «Japanese Ramm show».

Det får programlederen i NRK Debatten til å reagere, skriver M24.

– Hva blir konsekvensen av at det ikke er greit å etterape aksenter og populærkulturelle sjangre som japansk gameshow egentlig, spør Fredrik Solvang på Instragram.

annonse
Nicolay Ramm sier han er enig i avgjørelsen om å trekke tre episoder av programmet «Helt Ramm i Tokyo». Foto: Fredrik Hagen / NTB

Nicolay Ramm selv mener avgjørelsen var riktig.

– Vi ser nå at vi har tråkka feil. Da er det helt riktig å ta det bort. Er det ikke gøy, så er det ikke gøy. Vi trodde det ville være gøy for alle. Det er det ikke, sier Nicolay Ramm i en pressemelding.

Men Solvang holder fast ved sin kritikk av NRKs avgjørelse på Instagram.

annonse

– Hva blir konsekvensen av at det ikke er greit å etterape aksenter og populærkulturelle sjangre som japansk gameshow egentlig? Hadde @nicolayramm sminket seg brun, myst og lagd skjeve øyne, syns jeg (som i utgangspunktet er vâr for den slags) saken hadde stilt seg helt annerledes, men det gjorde han ikke.

Artikkelen fortsetter.

Solvang var en av dem som syntes showet var morsomt.

– Jeg lo, for jeg syns han nailer det rare med japanske og asiatiske gameshow godt uten å være slem. Kan ingen komikere heretter herme etter dansker og finner, for ikke å snakke om russiske ubåtkapteiner?, spør den populære programlederen.

NRK avpubliserer tre episoder av serie fordi noen ble såret

 

Kringkastingsrådet har mottatt klager på fjerningen av flere episoder av NRK-programmet «Helt Ramm i Tokyo». Flere er misfornøyd med avpubliseringen.

annonse

Selv om to av henvendelsene dreier seg om klager mot innholdet i programmet, har Kringkastingsrådet mottatt fire klager knyttet til avpubliseringen, opplyser rådssekretær Erik Skarrud til Kampanje.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon