- Resett - https://resett.no -

Fredrik Solvang kritisk til NRKs avpublisering av komiserie

Tirsdag formiddag valgte NRK å avpublisere Nicolay Ramm-serien «Japanese Ramm show».

Det får programlederen i NRK Debatten til å reagere, skriver M24. [1]

– Hva blir konsekvensen av at det ikke er greit å etterape aksenter og populærkulturelle sjangre som japansk gameshow egentlig, spør Fredrik Solvang på Instragram.

annonse
Nicolay Ramm sier han er enig i avgjørelsen om å trekke tre episoder av programmet «Helt Ramm i Tokyo». Foto: Fredrik Hagen / NTB

Nicolay Ramm selv mener avgjørelsen var riktig.

– Vi ser nå at vi har tråkka feil. Da er det helt riktig å ta det bort. Er det ikke gøy, så er det ikke gøy. Vi trodde det ville være gøy for alle. Det er det ikke, sier Nicolay Ramm i en pressemelding.

Men Solvang holder fast ved sin kritikk av NRKs avgjørelse på Instagram.

annonse

– Hva blir konsekvensen av at det ikke er greit å etterape aksenter og populærkulturelle sjangre som japansk gameshow egentlig? Hadde @nicolayramm sminket seg brun, myst og lagd skjeve øyne, syns jeg (som i utgangspunktet er vâr for den slags) saken hadde stilt seg helt annerledes, men det gjorde han ikke.

Artikkelen fortsetter.

View this post on Instagram

A post shared by Fredrik Solvang (@fsolva) [2]

Solvang var en av dem som syntes showet var morsomt.

– Jeg lo, for jeg syns han nailer det rare med japanske og asiatiske gameshow godt uten å være slem. Kan ingen komikere heretter herme etter dansker og finner, for ikke å snakke om russiske ubåtkapteiner?, spør den populære programlederen.

NRK avpubliserer tre episoder av serie fordi noen ble såret [3]

 

Kringkastingsrådet har mottatt klager på fjerningen av flere episoder av NRK-programmet «Helt Ramm i Tokyo». Flere er misfornøyd med avpubliseringen.

annonse

Selv om to av henvendelsene dreier seg om klager mot innholdet i programmet, har Kringkastingsrådet mottatt fire klager knyttet til avpubliseringen, opplyser rådssekretær Erik Skarrud til Kampanje [4].

Tegn abonnement [5] eller støtt oss på andre måter [6] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474