Byråd for oppvekst og kunnskap i Oslo, Inga Marte Thorkildsen (SV), mener at smittenivået er så lavt at det ligger til rette for å gjenåpne osloskolene på grønt nivå. Arkivfoto: Berit Roald / NTB
annonse
annonse

Skolebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) i Oslo antar at coronasmitten nå er så lav at det blir mulig å åpne alle trinn i osloskolen på grønt nivå.

Skolebyråden i Oslo mener at lavere smittetall kan bety grønt nivå i skolen.

– Nå er smitten så lav at det ligger til rette for å gjenåpne skolene på grønt nivå, sier Inga Marte Thorkildsen i en tekstmelding til VårtOslo.

annonse

Osloskolene har vært på rødt eller gult nivå siden november i fjor. Førstkommende mandag åpner aktivitetsskolen igjen etter ferien.

Onsdag fremholdt regjeringen at de utsetter gjenåpningen av landet med minst to uker. Helse- og omsorgsdepartementet presiserer imidlertid at det er viktig at barn og unge blir prioritert først.

– Nå er det svært viktig å legge til rette for at skolene kan åpne på grønt nivå ved skolestart. Det krever at vi har god kontroll på smittesituasjonen, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie (H).

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon