Rødt-leder Bjørnar Moxnes. Foto: Torstein Bøe / NTB
annonse
annonse

Rødt vil senke sperregrensa ,men møter motstand fra Arbeiderpartiet.

Grensen bestemmer hvilke parti som får tilgang til potten med de verdifulle utjevningsmandatene, som ofte er viktige for de mindre partiene, skriver Vårt Land.

Sperregrensa er i dag ved 4 prosent, men Rødt-leder Bjørnar Moxnes foreslår å senke sperregrensa til 2 prosent. Det forslaget får sterk motbør fra Ap.

annonse

– Jeg er fullstendig uenig med Rødt. Kommer jeg inn på Stortinget, vil jeg kjempe for mitt syn. Jeg ønsker å heve sperregrensa til 5 prosent, sier Aps kommunalpolitiske talsperson Stein Erik Lauvås.

Stein Erik Lauvås og Kjersti Stenseng (begge Ap) på vei inn til den tradisjonsrike stortingsmiddagen på Slottet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Aps stortingsgruppe har ikke votert over spørsmålet, men Lauvås har ikke registrert at noen i gruppa ønsker å senke sperregrensa.

– Alternativene vi diskuterer, er å enten beholde sperregrensa på 4 prosent eller heve den til 5, sier han.

annonse

Lauvås mener samtidig at det ikke vil være dårlig nytt for de fire partiene som i dag ligger rundt sperregrensa.

– Jeg synes ikke det er fryktelig mye å be om 5 prosent oppslutning fra partiene. Såpass sterkt mandat bør en ha. Jeg tenker at det er godt for alle partiene om vi får en sperregrense på 5 prosent, mener han.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon