USA og Russland viderefører onsdag dialogen som presidentene Joe Biden og Vladimir Putin startet med sitt toppmøte i Genève i forrige måned. Foto: AP / NTB
annonse
annonse

Onsdag møttes representanter fra USA og Russland i Genève for å fortsette dialogen som ble startet med presidenttoppmøtet i forrige måned.

Hensikten med dialogen er å stabilisere forholdet mellom de to landene, som er på sitt dårligste på mange år. Forventningene et imidlertid dempet, både i Washington D.C. og i Moskva, og det er ikke ventet konkrete resultater.

Den viktigste saken på agendaen for møtet er nedrustning. Tidligere i år ble USA og Russland enige om å forlenge avtalen Ny Start, som regulerer landenes atomvåpenarsenaler.

annonse

Den amerikanske delegasjonen blir ledet av viseutenriksminister Wendy Sherman, og på russisk side er det viseutenriksminister Sergej Rjabkov som fører ordet. Samtalene finner sted for lukkede dører. Ingen presse er til stede.

– Gjennom denne dialogen håper vi å danne grunnlaget for fremtidige tiltak innenfor områder som nedrustning og risikokontroll, heter det i en kort kunngjøring fra utenriksdepartementet i Washington.

Rjabkov uttalte tirsdag til russiske medier at samtalene vil gjøre det mulig å få inntrykk av hvor sterkt USA ønsker å opprette en «målrettet, energisk dialog om strategisk stabilitet».

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon