Det norske sjakkesset fosser videre i verdenscupturneringen i russiske Sotsji. Foto: Carina Johansen / NTB
annonse
annonse

Magnus Carlsen fulgte opp onsdagens seier mot Étienne Bacrot med nok en triumf i kvartfinalen i verdenscupturneringen i Sotsji og er klar for semifinale.

Nordmannen entret sjakkarenaen torsdag vel vitende om at remis med hvite brikker ville være nok til å sikre en plass i semifinalen, etter at han onsdag tok det første stikket mot franske Bacrot med svarte brikker.

Den regjerende verdensmesteren kom seg godt ut av åpningssekvensen, og det var helt jevnt på brettet etter forberedelsene innledningsvis. Bacrot forsøkte å angripe, men maktet aldri å finne en sprekk i den norske muren.

annonse

I stedet var det nordmannen som tok tak i taktpinnen ti trekk før tidskontrollen. En stresset Bacrot gjorde en stor feil i det 33. trekket og Carlsen så seg aldri tilbake. Franskmannen ga opp partiet kort tid senere. Dermed var videre avansement et faktum for Carlsen.

Semifinalene spilles søndag 1. august, der møter han polakken Jan-Krzystof Duda. Det er foreløpig ikke klart hvem som spiller den andre semifinalen.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon