Unge engelskmenn festet hele natta lang da landets koronarestriksjoner ble opphevet 19. juli, slik ekspertene fryktet. Nå peker imidlertid koronasmittetallene riktig vei. Foto: Alberto Pezzali / AP / NTB
annonse
annonse

Norske helsetopper kaller tallene interessante.

På nattklubben The Piano Works i London drikkes det tett på dansegulvet etter gjenåpningen. Foto: Alberto Pezzali / AP / NTB

– Det gir oss grunn til å tro at vaksineringen har stor effekt. Hvis det er slik at Storbritannia har vært over toppen, er det en gledelig melding også for oss, sier helsedirektør Bjørn Guldvog.

Forskere spådde at opphevingen av samtlige smittevernrestriksjoner i England ville føre til 100.000 nye smittetilfeller daglig. 26. juli var tallet 24.950.

annonse

– Det er veldig interessante tall, men de er også veldig ferske, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.

Les også: Koronasmitte, fylle-Svein og dynamitt-Harry

Assisterende direktør Gun Peggy Knudsen i Folkehelseinstituttet

annonse

– Vi håper og forventer og tror at tallene blir lavere. Ikke minst ser toppen ut til å være nådd i flere av disse landene, både Danmark, Nederland og Storbritannia, sier Knudsen.

Nesten halvparten av alle koronasmittede i Norge av utenlandsk opprinnelse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon