- Resett - https://resett.no -

Helgheim frykter de rødgrønnes innvandringspolitikk

Antall båtmigranter har økt med 58 prosent siden januar 2021, om en sammenlikner med 2020 og antall dødsfall har vært det dobbelte. 

Illustrasjonsfoto: Artur Widak/Nurphoto/REX

– Dette er nok et signal om at dagens asylpraksis er fullstendig feilslått. Asylordningen lokker tusenvis av mennesker inn i døden og utsetter europeiske land for enorme påkjenninger, sier Frps innvandringspolitiske talsperson Jon Helgheim til Nettavisen [1].

Frp og Høyre vil han en  ny ordning for migrantene. Høyres innvandringspolitiske talsperson Ove Trellevik er enig med Helgheim at vi bør etablere mottak i trygge tredjeland. Det vil bidra til at migrantene ikke behøver å sette ut på den livsfarlige sjøveien over Middelhavet.

annonse
Ove Trellevik (H). Foto: Vidar Ruud / NTB

– Noe av det viktigste vi kan gjøre nå er å sørge for asyl i trygge tredjeland. Dette er ny politikk som fjerner insentiver for dødsreiser, sier Trellevik til Nettavisen. 

En utredning fra FN [2] viser at få migranter som søker asyl trenger beskyttelse. De er økonomiske flyktninger og sender penger hjem. Helgheim sier at vi bruker pengene feil:

– Hadde vi brukt bare litt av de pengene vi nå sløser bort på noen få her, til å hjelpe de som trenger det i nærområdene, så kunne flere hundre tusen mennesker fått et bedre liv. 

annonse

Les også: Stadig flere båtmigranter i Middelhavet [3]

Hvis det blir et rødgrønt regjeringsskifte er de redd for innvandring øker og at flere mennesker velger den livsfarlige veien over Middelhavet.

– SV, Rødt og MDG ønsker å ta inn langt flere, og Støre har i sin tid som leder for Arbeiderpartiet vist at han bukker under for internt press, når mediekjøret rundt asylsaker blir for stort, sier Trellevik, og er bekymret for deres politikk:

– Jeg har ingen tro på at vi får en innvandringspolitikk som reduserer migrasjonspresset dersom venstresiden får makten.

Ap vil ha asylmottak i Afrika: – Usolidarisk, svarer Karin Andersen [4]

Tegn abonnement [5] eller støtt oss på andre måter [6] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474