Koronakommisjonens rapport viser at regjeringen ikke har hatt kontroll på importsmitten, sier Frps Sylvi Listhaug.
Sylvi Listhaug. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
annonse
annonse

Frps-lederen slår fast at partiets sympatisører ikke fortjener å bli møtt med insinuasjoner om skyld for Utøya-terroren.

Minnelunden utenfor Oslo domkirke mandag 22. juli. Foto: Heiko Junge / NTB

– Det er fortsatt vanskelig å ta innover seg omfanget av den ondskap som rammet. De grufulle hendelsene den 22. juli vil vi selvsagt aldri glemme, skriver Listhaug i Nettavisen.

– Men både før, og ikke minst etter, har vi sett at stadig flere insinuasjoner og påstander rettes mot oss i Frp. Det er få som sier åpent at vi har direkte skyld. 

annonse

Les også: Listhaug: − Tror Fabian Stang gir uttrykk for det mange mener

Leder i Antirasistisk Senter, Rune Berglund Steen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Hun mener det er liten tvil om at utsagnene fra både AUF-leder Astrid Hoem, tidligere KrF-rådgiver Emil André Erstad og lederen i Antirasistisk senter, Rune Berglund Steen tolkes i den retning.

– På sosiale medier insinueres det til stadighet at Frp på en eller annen måte har skyld i det som skjedde. Det er både trist, og det er feil. Det virker å være enkeltes mål å brunbeise Fremskrittspartiet, og fremstille oss som en gjeng bestående av ytterliggående konspirasjonsteoretikere. Dette er ikke sant.

annonse

Sylvi Listhaug sier Frp hverken har nøret opp under holdninger eller skapt grobunn for ekstremisme. Det de har gjort, er å føre en ærlig og direkte diskusjon om innvandring og konsekvensene dette har for landet vårt. 

Les også: Har tenkt til å ignorere Listhaug

– Men dessverre ser vi en venstreside som er mer opptatt av å stemple motstanderne, og insinuere at vi er brunsvidde ved hver korsvei, fremfor å diskutere de viktige problemene og utfordringene i innvandrings- og integreringspolitikken. 

Sylvi Listhaug: Foto: Kristian Haughom / Frp

– Ja, ifølge Dagens Næringsliv har Ap til og med en strategi på å ikke møte meg og Frp til debatt om disse spørsmålene i valgkampen.

Reagerer på Listhaug-hets i Nettavisen

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon