BBC-logoen på Beijing-kontoret til den britiske mediekanalen, 12. februar 2021. Foto: Noel Celis / AFP.
annonse
annonse

Kina anklager BBC for fake news etter flommen i landet. 

Det kinesiske flagget vaier utenfor Folkerepublikken Kinas ambassade på Vindern i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

USA fordømmer Kinas «trakassering» av utenlandske journalister.

– USA er dypt bekymret over den stadig strengere overvåkingen, trakasseringen og skremselen mot amerikanske og andre utenlandske journalister i Folkerepublikken Kina, heter det i en uttalelse fra talsperson Ned Price i det amerikanske utenriksdepartementet.

annonse

NTB skriver at dette også gjelder utenlandske journalister som dekker ødeleggelsene og dødsfallene forårsaket av de siste flommene i Henan. Noe som media hevder er ekstremvær. 

Les også: BBC skal lage Thunberg-dokumentar

Det kinesiske utenriksdepartementet kalte BBC for «Fake News Broadcasting Company» og hevdet de forsøkte å ødelegge ryktet til Kina. 

annonse

BBC på sin side forteller at reportere i har blitt utsatt for det de kaller «angrep». Journalister skal ha blitt tvunget av fiendtlige innbyggere i byen Zhengzhou til å slette opptak fra flommer, og de skal ha blitt omringet av en gruppe menn.

FNs klimapanel: Mange millionbyer vil bli rammet av årlig ekstremvær i 2050

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon