Dagen-redaktør Vebjørn Selbekk håper det ikke er antiisraelske holdninger som ligger bak regjeringens nei til vaksinesamarbeid. Foto: NTB Scanpix
Dagen-redaktør Vebjørn Selbekk. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
annonse
annonse

Dagsavisen får gjennomgå etter omstridt karakterisering av Sylvi Listhaug.

I en lederartikkel i venstrevridde Dagsavisen skriver redaksjonen at «det er riktig og nødvendig å peke på det mest grumsete omlandet til Frp og flere av Listhaugs mest rabiate tilhengere når vi snakker om 22. juli.»

Men så oppfordrer avisen om å la Listhaug holde på i fred når hun er «frekk».

annonse

– Når Frp lefler med konspirasjonsteorier som snikislamisering må venstresiden rope ut. Men når hun bare er frekk i kjeften, kan hun få holde på i fred, skriver de.

Dagsavisen fortsetter:

– Velgernes hovedsak foran årets valg er sosiale forskjeller. Innvandring er langt nede på lista. Da er det ingen grunn til å bite på hver gang Listhaug åpner munnen. Det kommer lite godt ut av gjørmebryting med en frekk apekatt.

annonse

Les også: Reagerer på Listhaug-hets i Nettavisen

Reaksjoner

Karakteriseringen av Sylvi Listhaug som en «frekk apekatt» har skapt sterke reaksjoner og sendt sjokkbølger gjennom sosiale medier.

Dagen-redaktør Vebjørn Selbekk ønsker Dagsavisen «god bedring».

– Dette må være et lavmål for lederartikler hos Dagsavisen. Her formaner de oss alle til å passe oss for polariserende språkbruk, men kaller altså selv Listhaug for «en frekk apekatt». Språkbruket i denne lederen verre enn de fleste kommentarfelt. God bedring, skriver han i et innlegg på sin Facebook-profil.

– Det er synd noen ville bort fra det sterke samholdet vi hadde mot ekstremisme, og heller søkte splittelse, skriver Frps innvandringspolitiske talsmann Jon Helgheim på sin Facebook-side.

annonse

– Slikt søppel kan man publisere når man mottar pressestøtte uansett hvilke injurierende angrep man utsetter andre for. I 2021 har Dagsavisen blitt tilgodesett med 36,9 millioner i pressestøtte, en økning på 30,2% fra 2020. Når staten tar alle utgiftene, slipper DA å bruke ressurser på å høyne kvaliteten på sin blogg, skriver en person i Helgheims kommentarfelt.

Også Ap-politiker Sarah Gaulin reagerer på Dagsavisens karakterisering.

– Merkelig nok skal denne lederartikkelen handle om at valgkampen skal handle om alt annet en Sylvi Listhaug. Men å kalle Frps partileder for apekatt vil gjøre det motsatte. For det første er retorikken forkastelig, og for det andre vil det bare føre til at dette går i hennes favør. Folk flest tar avstand fra mobbing og vil gi henne sympati. Denne retorikken hører ikke hjemme i vårt debattklima, uavhengig om det er kvinnelige politikere på venstresiden eller høyresiden, skriver hun på Facebook.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon