- Resett - https://resett.no -

Medier: Trump la press på justisdepartementet

Tidligere president Donald Trump forsøkte å presse USAs justisdepartement til å erklære fjorårets presidentvalg som «korrupt», ifølge flere medier, sitert av NTB,

Det skal ha skjedd i en telefonsamtale 27. desember, noen uker etter at daværende justisminister William Barr hadde erklært at det ikke fantes bevis for valgfusk.

Barr valgte deretter å trekke seg, noen dager før telefonsamtalen, hvor fungerende justisminister Jeffrey Rosen og tjenestemannen Richard P. Donoghue deltok.

annonse

– Bare si at valget var korrupt + overlat resten til meg, står det i notater som Donoghue skrev for å huske hva Trump hadde på hjertet. Republikanske allierte i Kongressen skulle angivelig også være med og håndtere saken.

Notatene ble fredag offentliggjort av en komité i Representantenes hus som gransker stormingen av Kongressen 6. januar. De omtales av The New York Times  [1]og nyhetsbyrået AP.

Donoghue forklarte Trump i samtalen at det ikke fantes grunnlag for å hevde at presidentvalget var korrupt. Trump lot seg ikke overbevise og skal angivelig ha begynt å snakke om at departementets ledelse igjen burde skiftes ut.

Tegn abonnement [2] eller støtt oss på andre måter [3] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474