- Resett - https://resett.no -

Reagerer på utspill fra «laksemilliardær»: – Dette er uhorvelig frekt

Salmar-eier Gustav Witzøe advarte torsdag om at formuesskatten kan tvinge norske oppdrettsbedrifter til å flagge ut.

– Formuesskatten er en særnorsk skatt som favoriserer utenlandsk eierskap over norsk eierskap. Og den tapper egenkapital fra bedriftene. Formuesskatten bør avskaffes i sin helhet, sa han til Dagbladet [1].

Dermed er venstresiden, i valgkampmodus, på banen.

annonse

– Dette er uhorvelig frekt av Witzøe. En mann som har tjent milliarder på norske naturressurser, på laksen og fjordene våre, truer altså med å flytte ut av landet framfor å skulle bidra til fellesskapet han har blitt så rik i, sier SVs finanspolitiske talsperson Kari Elisabeth Kaski til VG [2].

– Dette utspillet er bare trist, og vitner ikke om god forståelse for samfunnskontrakten hvor samfunnet stiller opp, men har også forventninger til hva som leveres tilbake, sier stortingsrepresentant Cecilie Myrseth (Ap) til Dagbladet [3].

Her er gründer og hovedaksjonær Gustav Witzøe sammen med Jens Stoltenberg da regjeringen i 2010 besøkte fiskeribedriften SalMar på Frøya. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Både Myrseth og partileder Jonas Gahr Støre mener Witzøe har misforstått formuesskatten.

annonse

– Poenget er at formuesskatten går på personer, ikke bedriften. Når bedriften er verdt så mye som det Gustav Witzøes bedrift er, så er det bare rimelig at han bidrar til fellesskapet, sier Støre til Dagbladet.

NTB melder at også Ap-nestleder Hadia Tajik er kritisk.

– Jeg synes veldig lite om at en familie som har bygget sin enorme rikdom på våre felles, norske naturressurser truer med å flytte ut fordi de må bidra til fellesskapet, sier hun.

Tegn abonnement [4] eller støtt oss på andre måter [5] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474