Fra Sao Francisco de Paula. Skjermbilde Twitter
annonse
annonse

Mange har opplevd snø for første gang i livet.

Mens vestlige medier er fulle av artikler om ekstrem varme og nedbør i deler av den nordlige halvkulde, går den uvanlige kulden på deler av den sørlige halvkule stort sett under radaren. Noen mener at rapporter om kulde ikke passer inn i den fortellingen om global oppvarming som medier, «klimaforskere» og politikere prøver å overbevise om for å godgjøre omfattende endringer i forbruk, økonomi og energisystem.

Men i Sør-Amerika er det rekordkulde og snø i disse dager.

annonse

– Jeg er 62 år gammel og har aldri sett snø, vet du? Å se naturens skjønnhet er ubeskrivelig, sa lastebilsjåfør Iodor Gocalves Marques i Rio Grande do Sul, melder Reuters.

Det er et polart lavtrykk som har ført kulden nordover. 40 kommuner i Rio Grande del Sul rapporterte om minusgrader og 33 rapporterte om snø natt til torsdag denne uken. Lavtrykkets ferd nordover kan skyldes svake jetstrømmer, skriver Electroverse, som tilskriver jetstrømfenomenet til periodisk lav solaktivitet.

Det ligger an til å bli de kaldeste tempetarurene siden 1955, advarer MetSul. I Santa Catarina var det minus 7,8 C på onsdag.

annonse

På sosiale medier er det mange som har dokumentert sjeldenhetene. MetSul.com la ut denne videoen.

 

Opprømte og glade

Kulden ødelegger avlinger både av kaffe, sukker og appelsiner, men folk er også glade for det de opplever.

– Det var verdt det. Faktisk, du føler nesten ikke hvor kaldt det er fordi snøen er så pirrende. Det et fantastisk, fantastisk, sa Joselaine da Silva Marques til TV Globo.

Det har vært uvanlig lave temperaturen i Sør-Amerika helt siden juni.

annonse

Australia

Også i deler av Australia er det vært rekordkulde i juli. Brisbane i øst har hatt så lavt som minus 7,2 C og andre steder de laveste temperaturene på tjue år.

Sky News Australia har derfor pekt nese til de som advarer om «global oppvarming». Se videoen under.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon