Tidligere i juli fikk Ocean Viking legge til kai på Sicilia i Italia med 573 migranter om bord. Her deler mannskapet ut mat mens de fortsatt søkte en havn. Arkivfoto: Flavio Gasperini/SOS Méditerranée via AP / NTB
annonse
annonse

Redningsskipet Ocean Viking har plukket opp 175 migranter fra flere båter i Middelhavet like ved kysten av Libya, opplyser SOS Méditerranée.

Dette skriver NTB.

57 mennesker ble først berget fra en oppblåsbar båt som slet i internasjonalt farvann lørdag, melder SOS Méditerranée, som drifter Ocean Viking.

annonse

Samme ettermiddag gjennomførte mannskapet to redningsaksjoner til, i samme område ved den libyske kysten.

Blant de 175 migrantene var det minst to gravide kvinner og 33 mindreårige, hvorav 22 er enslige, opplyser organisasjonen.

Minst 1.146 mennesker døde på sjøen i forsøk på å nå Europa i årets første halvår, ifølge FNs migrasjonskontor IOM.

annonse

SOS Méditerranée har slått fast at de har reddet over 30.000 mennesker siden februar 2016, først med skipet Aquarius, og etter det med det norskeide skipet Ocean Viking.

De hevder at EU svikter koordinerte søk- og redningsaksjoner for å avskrekke migranter fra å reise fra krigsherjede Libya.

Mange båter blir stanset av den libyske kystvakten, som returnerer migranter og flyktninger til interneringsleirer. FNs menneskerettskontor ba nylig Libya og EU om å revidere sine redningsoperasjoner og sier de svikter i å prioritere «livene, sikkerheten og menneskerettighetene» til folk som forsøker å krysse havet fra Afrika.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon