Barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF). Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
annonse
annonse

KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad advarer mot en potensiell liberalisering av abortloven, noe fire av de rødgrønne partiene går til valg på å gjennomføre.

Ropstad tror at abort blir en stor sak i valgkampen, fordi partier på venstresiden har tatt til orde for å utvide grensen for selvbestemt abort og avskaffe nemndene.

– Det er dessverre en stor sjanse for en radikal utvidelse, så jeg regner med det blir en viktig sak i valgkampen, selv om det ikke er en av våre store hovedsaker, sier han til Klassekampen.

annonse

Ropstad lover å kjempe hardt for at å hindre at grensen for selvbestemt abort utvides.

– Det som blir den store og viktige jobben nå i neste stortingsperiode, er å hindre en radikal liberalisering, sier han.

Det fremgår av en spørreundersøkelse Sentio utførte for Klassekampen tidligere i juli at spørsmålet om hvor grensen for selvbestemt abort skal gå splitter det norske folk.

annonse

41,9 prosent sa at de mener dagens abortlov bør beholdes, mens til sammen 38 prosent mener at grensen bør utvides til 18 eller 22 uker.

Bare 8,1 prosent sier de er enig med KrF i at abortloven bør strammes inn.

– Tallene viser at det ikke er et flertall for utvidelse av grensen og i alle fall ikke å utvide til uke 22. Det tror jeg henger sammen med at vi vet man kan redde barn helt til det tidspunktet, sier Ropstad.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon