Tomme beholdere av vaksiner fra Pfizer/Biontech, Moderna og AstraZeneca. Illustrasjonsfoto: AP / NTB
annonse
annonse

EU og Norge må ut med en høyere pris for vaksinene fra både Pfizer/Biontech og Moderna. Det fremgår av kontrakter som Financial Times har sett.

Pfizer har økt prisen med over 25 prosent. Moderna har på sin side skrudd opp prisen med en tidel i de siste leveringskontraktene med EU. Det melder Financial Times søndag.

Prisøkningen skjer samtidig som Europa sliter med brudd i leveransene, og mens bekymringene for bivirkninger fra andre coronavaksiner står seg.

annonse

Helse- og omsorgsdepartementet i Norge sier at prisene vi betaler for vaksiner, er konfidensielle.

– Det er likevel viktig å nevne at de nye vaksineavtalene med Pfizer og Moderna inkluderer muligheten til å kjøpe oppdaterte mRNA-vaksiner mot nye virusvarianter, sier statssekretær Saliba Andreas Korkunc.

– Det er en stor styrke for Norge, med tanke på pandemiens uforutsigbare natur, der nye virusvarianter til stadighet dukker opp, tilføyer han i en uttalelse til NTB.

annonse

Legemiddelprodusentene ligger an til å tjene titalls milliarder dollar i år, ifølge Financial Times.

Selskapene inngår kontrakter med land som vil sikre seg nok vaksiner til en mulig tredje dose som følge av deltavariantens spredning.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon