Foto: AFP PHOTO/JOHN MACDOUGALL
annonse
annonse

Konen til en spionanklaget statsviter er av tysk politi siktet og anklaget for å ha bistått mannen med å gi gradert informasjon til kinesisk etterretning.

Statsviteren, som tyske medier omtaler som Klaus L, ble siktet i begynnelsen av juli. Det fremgår av siktelsen at han kom i kontakt med kinesisk etterretning under et opphold i Shanghai i 2010. Dette melder NTB.

Fra 2010 og frem til november 2019 forsynte han ifølge tysk påtalemyndighet regelmessig kinesisk etterretning med informasjon, blant annet i forbindelse med statsbesøk og internasjonale konferanser.

annonse

Klaus L er 75 år og har drevet en politisk tankesmie siden 2001. Han har jobbet for den tyske etterretningstjenesten (BND) i nærmere 50 år, men nå anklages han for å ha vært en slags dobbeltagent.

Mandag ble det også tatt ut siktelse mot statsviterens kone, identifisert som Klara K, for medvirkning til spionasje.

Ekteparet skal dessuten ha hatt omgang med flere tyske toppolitikere. Kringkasteren ARD kan opplyse om at mannens tankesmie var Hanns Seidel-stiftelsen, som har nære koblinger til det bayerske kristendemokratiske partiet CSU nær.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon