Illustrasjonsfoto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
annonse
annonse

NTB melder Oslo skadelegevakt behandlet over 400 skadde som følge av ulykker med elsparkesykkel i juli. Tallet er nær det dobbelte av i fjor.

I snitt behandlet Oslo skadelegevakt 12,9 personer som hadde skadet seg i elsparkesykkelulykker hver dag i måneden som gikk, ifølge foreløpige tall fra Oslo skadelegevakt.

Totalt har det vært 401 skader, noe ned fra 436 i juni, men fortsatt vesentlig flere enn i samme måned i fjor da 214 hendelser fant sted. Fortsatt skjer en stor andel av ulykkene, over 40 prosent, mellom klokken 23 og 5 om morgenen. Og fortsatt er over 6 prosent av skadene alvorlige.

annonse

Overlege Henrik Siverts ved Oslo skadelegevakt sier til NTB at andelen av dem som kommer til legevakt etter elsparkesykkelulykker, har økt litt i forhold til andre skader.

– Elsparkesykkelskadene var opp mot 7 prosent av alle skadene i juni og opp mot 8 prosent i juli. Så andelen har faktisk økt litt, selv om totalantallet har gått noe ned, sier han.

– Trenger regulering

Siverts mener tallene viser at det er et behov for reguleringene som byrådet planlegger å innføre fra og med 1. september – med nattestengning og et makstak på 8.000 elsparkesykler.

annonse

– Jeg hadde jo håpet at mediefokuset og våre oppfordringer kanskje skulle bidra til at brukerne av syklene var litt mer forsiktige, særlig på nattetid, sier Siverts.

– De grepene som er tatt hittil, ser i alle fall ikke ut til å ha hatt noen innvirkning. Ulykkene har nå nådd et stabilt høyt nivå, sier han.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon