TRANGT OM PLASSEN: Hver osloborger har i snitt to kvadratmeter strand å boltre seg på. I praksis må folk klumpe seg enda tettere sammen på varme sommerdager, som her på Kadettangen i Bærum 13. juli 2021. Foto: Jil Yngland / NTB
annonse
annonse

Det er sommer, det er sol og varmt vær – og igjen har allmennhetens tilgang til sjøen fått oppmerksomhet.

Som Resett nylig skrev om, er sytti prosent av strandsonen i Indre Oslofjord bebygd – til tross for byggeforbud 100 meter fra sjøen siden 1950-årene.

I snitt har hver osloborger to kvadratmeter strand til rådighet. Nå er det på tide å håndheve regelverket strengere, mener organisasjonen Norsk Friluftsliv.

annonse

Demokratenes politiske nestleder Kent Andersen er på sin side lunken til innstramminger, selv om strandsonen i Indre Oslofjord skulle krympe enda mer. Demokratene vil heller ikke utvide allemannsretten.

– Det vil bare øke konfliktnivået i samfunnet, og det har globalistene gjort stort nok fra før.

Kun for abonnenter

Dette innholdet er forbeholdt våre abonnenter, logg inn for å få tilgang.
Ikke abonnent? Les mer her.

annonse

Til opplysning:

I en e-post til Resett 3. august mener Kent Andersen at denne nyhetssaken unnlater å gjengi svarene som Andersen skriftlig har meddelt Resett og at saken er en «drittpakke om meg». Andersen har imidlertid ikke ønsket å konkretisere hvor han mener seg feilrepresentert.

Resett mener at Andersen er riktig og helhetlig sitert i henhold til svarene som han meddelte Resett i en e-post 2. august.

Resetts tilbud til Andersen om å klargjøre hvor han er feilaktig gjengitt står ved lag. Det vil bli delt med leserne. 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon