annonse
annonse

VG får kjeft av egne lesere.

«Bildene som sjokkerer en hel verden», heter saken til VG som viser et bilde av et brannhelikopter som slukker en skogbrann i USA.

Videre har avisen lagt ved bilder som viser folk på sykehus som får behandling for heteslag, og husstander som er tatt av flom.

annonse

«Klimakrisen er her nå, mener forskere og FN. Her er de dramatiske bildene som viser hvordan ekstremværet har herjet med kloden vår denne sommeren», skriver VG, undertegnet av tre journalister.

Avisen har gjengitt forskere som legger vekt på at det er «menneskeskapte klimaendringer» som er grunnen til den globale oppvarmingen.

– Propaganda

annonse

Saken er blitt lagt ut på VGs facebookside for kommentering. Der høster avisen kritikk.

– Typisk VG skremselspropaganda. Hva har det med klima å gjøre? Mye bedre de leverer fakta, skriver en person som antyder at skogbrannene i USA kan være påsatt.

– VG gi dere!! Er ikke en kjeft som tror denne propagandaen norsk medier og hysteriske politikere driver med. Alt er ekstremt nå i dag!! Og vil gjerne se navnene til de 14 000 som har skrevet under på den såkalte NYE FN (tulleinstitusjonen) sin rapport. Slik som den gamle da 90% forlanger å få navnene sine strøket da det ikke var sammenheng med virkeligheten.

– VG, når startet skogbranner å bli en klimakrise? Jeg synes dere i VG skal la være med å spre falsk skremselspropagandatøv, skrives det.

Rekordkulde

For noen dager siden skrev Resett om historisk kulde og snø i Brasil.

40 kommuner i Rio Grande del Sul rapporterte om minusgrader og 33 rapporterte om snø natt til torsdag denne uken. Lavtrykkets ferd nordover kan skyldes svake jetstrømmer, skrev Electroverse, som knyttet jetstrømfenomenet til periodisk lav solaktivitet.

annonse

– Hvorfor nevnes det ikke i artikkelen at det snør i Brasil, skrev en person i kommentarfeltet til VG.

Det er uvisst hvorfor ikke VG har tatt med rekordkulden både i Australia og Brasil den siste tiden, og at dette går i mot forskernes spådom at verden er inne i en global oppvarming.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon