En mann er kritisk til PST, Her sjefen for Politiets sikkerhetstjeneste, Hans Sverre Sjøvold.. Foto: Terje Pedersen / NTB
annonse

Fire menn ble i juli pågrepet av politiet for å ha oppbevart store mengder gamle våpen, mange av dem fra krigens dager. Det er uklart i hvilken grad våpnene er funksjonsdyktige. De nekter straffskyld.

PST har uttalt at de er involvert i etterforskningen.

NRK skrev at «saken som nå rulles opp skal være knyttet til et nettverk av personer som har kjøpt og solgt ulovlige våpen. Ifølge politiet kan saken kobles til høyreradikale grupperinger.»

annonse

– PST er kjent med pågripelsene den siste tiden. Vi følger med på etterforskningene og har et samarbeid med politidistriktene, sa Martin Bernsen i PST til NRK.

En av de pågrepne er identifisert med navn og bilde av nettavisen Filter Nyheter som tidligere leder i Selvstendighetspartiet, Oliver Hugaas.

Et par dager etter nyheten om pågripelsene kom en ny artikkel i NRK.

annonse

«Etterforsker over hele landet etter våpenbeslag hos høyreekstremt miljø,» var overskriften i statskanalen.

I ingressen sto følgende: «Etter pågripelsen av fire menn, som alle knyttes til et høyreekstremt miljø, har politiet fått opplysninger om interessante personer over hele landet.»

Det sto videre at politiet hadde gjort en «rekke elektroniske beslag av både datamaskiner og mobiltelefoner fra de fire pågrepne.» Og fra disse hadde de angivelig «avdekket en rekke personer over hele landet som har hatt kontakt med de fire.» Mange av dem ble oppgitt å være «svært unge».

Flere politidistrikt skal ha blitt varslet om personer bosatt i deres område skrev NRK i artikkelen fra 22. juli.

Resett har snakket med en av personene som mest sannsynlig har blitt registrert som en av de «interessante personene».

annonse

Kun for abonnenter

Dette innholdet er forbeholdt våre abonnenter, logg inn for å få tilgang.
Ikke abonnent? Les mer her.

LOGG INN

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse