- Resett - https://resett.no -

Stortingsrepresentant fra Frp advarte mot svenske tilstander på Hamar: – Bare tøv, sier politiet

Stortingsrepresentant Tor André Johnsen (Frp) advarte mot svenske tilstander på Facebook og får nå kraftig motbør.

Etter en voldsepisode natt til lørdag i Hamar, der en etnisk norsk mann ble sendt til sykehus etter å ha blitt ranet og banket opp av fire til seks utenlandske menn, så advarte Johnsen mot svenske tilstander i Hamar.

Artikkelen fortsetter.

annonse

Krimsjef i Hamar, Rune Strand, mener dette bare er tull.

– Vi ser ikke at folk med utenlandsk bakgrunn skiller seg ut fra etnisk norske i voldsstatistikken, sier han til NRK [1].

Johnsen mener hendelsen kan tyde på gjengtendenser i Hamar. Dette tilbakeviser også krimsjefen.

annonse

– Vi mener vi føler vi har en god oversikt over kriminalitetsbildet i Hamarområdet og har ikke avdekket noen sånne typer miljøer, sier krimsjefen for politiet på Hamar.

Skjermdump fra Facebook

Stortingsrepresentanten for Frp mener dette strider mot hva som sto i avisen.

– Jeg forholder meg til det som sto i Hamar Arbeiderblad at det var en person som ble ranet og overfalt av fire til seks personer av utenlandsk utseende. Per definisjon er vel det en gjeng, sier Johnsen.

Frp-representanten skrev også i sitt Facebook-innlegg at dette var «enda et trist og uakseptabelt eksempel på såkalte nye landsmenn som kynisk og bevisst skader uskyldige».

Ordfører i Hamar, Einar Busterud (By og bygdelista) mener reaksjonen til Johnsen er trist og uakseptabel.

– Han er i en desperat situasjon ifølge gallupen, og det prøver han å gjøre noe med. Men han burde holde seg unna å dypdykke i sånne brune gjørmehøl, sier Busterud.

– Kneblet og stigmatisert

Tor Andre Johnsen (Frp) advarer mot svenske tilstander på Hamar. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Johnsen sier i en kommentar til Resett at han reagerer på å bli satt i bås fordi han advarer mot svenske tilstander, noe som forøvrig NRK mener er et begrep som dukket opp etter at Sylvi Listhaug besøkte Rinkeby i 2017.

annonse

– Ja, jeg reagerer på at vi som stikker oss frem og advarer mot svenske tilstander blir forsøkt kneblet, hengt ut og stigmatisert.  Det gjelder både media og politiske motstandere.  Ser både NRK og ordfører Busterud, som forøvrig har bakgrunn fra ytterste venstre,  prøver å bagatellisere problemet ved å si vi ikke har problemer med gjenger i Hamar. Det er jo nettopp det som er poenget. Vi må være føre var. Vi må si I fra nå med en gang før det er for seint slik som i Sverige, sier Johnsen til Resett.

 

Tegn abonnement [2] eller støtt oss på andre måter [3] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474