Mange er sinte etter at Fredrik Græsvik svarte med klovnefjes på et dødsfall. Foto: Vidar Ruud / NTB
annonse
annonse

TV 2s USA-korrespondent Fredrik Græsvik har slettet flere oppsiktsvekkende Twitter-meldinger. Han innrømmer til Resett at han har opptrådt «barnslig».

For noen måneder siden slettet Græsvik Twitter-kontoen sin etter en krangel med Frps Jon Helgheim angående det amerikanske presidentvalget. Helgheim hevdet TV 2-journalisten ikke var nøytral i sin dekning av USA og kalte han en løgner.

– Å gjentatt bli hengt ut som en løgner av en stortingsrepresentant (som aldri har tatt meg i løgn) er mer enn jeg gidder. Takk for meg Twitter, skrev Græsvik.

annonse

TV 2s nyhetsredaktør støttet Græsvik og sa at han hadde nyhetskanalens fulle støtte.

Klovnefjes etter dødsfall

Det tok ikke lang tid før Græsvik var tilbake på Twitter. Nå er mange rasende på TV 2-profilen etter at han kom med oppsiktsvekkende meldinger som nå er slettet.

annonse

I en Twitter-melding skal en bruker ha lagt ut en melding om at hunden hans var død.

– I dag gikk det ikke lenger. 09.11.2017 – 17.07.2021, skrev brukeren og la ut bilde av hunden som ble 14 år gammel.

Græsvik svarte dødsannonsen med et klovnefjes.

I kommentarfeltet er folk rasende og flere kaller Græsviks respektløshet for avskyelig.

Græsvik skal ha forsvart sitt klovnefjes etter at en person spurte «hvorfor han måtte synke så lavt».

– Han klovnet meg, jeg klovnet tilbake. Synes du jeg sank dypt da? spurte Græsvik.

– Han klovnet løgnene dine. Du klovnet hans døde hund. Ja, du sank enda et hakk dypere. Du er en skikkelig uspiselig fyr, fikk TV 2-journalisten til svar.

annonse

– Feige dritt

En annen Twitter-bruker skrev at han hadde tatt skjermbilder av Twitter-meldingen, og stusset over at TV 2-journalisten begynte å blokkere folk som svarte på klovne-emojien.

Græsvik begynte deretter å krangle med Twitter-brukeren, og i et svar kan det se ut som den erfarne TV 2-journalisten ville møtes for å slåss.

– Kommer hjem til Norge om noen få dager. La oss møtes din feige dritt, skrev Græsvik.

En person har henvendt seg til de største avisene i Norge for å omtale de oppsiktsvekkende Twitter-meldingene. Foreløpig har ingen valgt å skrive saken.

En annen har henvendt seg direkte til TV 2.

– TV 2 Nyhetene. Dette er etikken dere ønsker å fremstå med? På tide med litt etterutdanning? spør en person. TV 2 har ikke svart på henvendelsen.

I en annen tweet skal Græsvik ha lagt ut følgende melding:

– Jeg synes jeg er god på både politikk og onani.

annonse

Det er usikkert hva Græsvik svarte på i meldingen som nå er slettet.

– Ingen trussel

Resett har henvendt seg til Fredrik Græsvik for kommentar til klovnefjeset og påfølgende utveksling. Han beklager, men mener flere parter fortjener kritikk.

– Hvis et klovnefjes havnet under en død hund var det helt utilsiktet og tilfeldig. Men, ja jeg skrev det inn på siste post. Jeg har blokkert vedkommende fordi han til stadighet bombarderte mine Covid-oppdateringer med klovnefjes. Barnslig fra begge hold, skriver han i en epost til Resett.

Om meldingen om å «møtes» sier han følgende:

– Jeg har forklart at han skriver ting i kommentarfeltet som han ikke ville sagt direkte til meg hvis han hadde møtt meg. Ingenting om å slåss. Jeg vet ikke hvem dette er, sier Græsvik.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon