Kari Elisabeth Kaski (SV). Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

Laksemilliardær Gustav Witzøe vil flytte til utlandet på grunn av formuesskatten. Dette har fått SVs finanspolitiske talsperson, Kari Elisabeth Kaski til å se rødt. Hun mener han er sutrete. 

Her er gründer og hovedaksjonær Gustav Witzøe sammen med Jens Stoltenberg da regjeringen i 2010 besøkte fiskeribedriften SalMar på Frøya. Foto: Gorm Kallestad / NTB

– Det er direkte uetisk, det Witzøe snakker om. Hvis han vil flagge ut, skal ingen nekte ham det, men milliardformuen hans skal bli igjen i Norge, sier Kari Elisabeth Kaski til Dagbladet.

– Det er en formue tjent opp på norske naturressurser og tilgjengeliggjort med infrastruktur betalt av norske skattebetalere. Formuen skal han ikke bare kunne flytte med seg ut av landet. Vi snakker om at Witzøe må betale 1 til 2 prosent skatt av en milliardformue. At han mener det er så ille at han må flytte utenlands, det synes jeg er helt utrolig.

annonse

Les også: SV vil ha tilbake arveavgiften: – Veksten i ulikheten må stoppes

SV vil innføre en exit-skatt for rikinger som vil flagge ut. Den skatten lover Kaski å bruke på Witzøe dersom hun vinner valget og han flagger ut.

– Dette er så sutrete av Witzøe, men dette illustrerer den store maktforskjellen i samfunnet vårt. Witzøe kommer på trykk fordi han er kjent og rik, og det er på tide å minne Witzøe om at alle i Norge må betale skatt, også han.

annonse

Gustav Witzøe mener at kritikken fra venstresida var ondsinnet

Kari Elisabeth Kaski. Foto: Berit Roald / NTB

– Jeg synes det er svært trist når ledende politikere går til angrep med begreper som «usmakelig» for å stemple folk som er uenige i deres ønske om å doble den særnorske skatten på norskeide bedrifter. Det er slike angrep fra politikere som gjør at næringslivets folk ikke våger å stikke hodet fram i den politiske debatten, og det er kanskje også hensikten.

Reagerer på utspill fra «laksemilliardær»: – Dette er uhorvelig frekt

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon