Karsten Warholm går ut av privatflyet på Gardermoen fredag. Foto: Torstein Bøe / NTB
annonse
annonse

Gull og sølvgutt trosset mulig kritikk fra MDG og tok privatfly hjem.

Fredag kveld landet de på norsk jord.

På terminalen ventet familie og støttespillere, melder NTB.

annonse

– Det føles bra, og det er deilig å være hjemme igjen. Det har vært noen veldige fine dager. Jeg har bare nytt det, sa Warholm da han møtte pressen.

Han forbedret sin egen verdensrekord med 76 hundredeler til 45,94.

Vil utrette mer

Fra før har 25-åringen fra Ulsteinvik to VM-gull utendørs fra 2017 og 2019. Han ble også europamester i 2018. Etter bragden i Tokyo sa Warholm at han vil prøve seg på 400 meter flatt, og vel hjemme fikk han spørsmål om framtiden.

annonse

– Jeg håper og tror at jeg har mer igjen å utrette, men først skal jeg slappe av litt.

Warholm ble også tatt imot av kjæresten Oda Djupvik.

Lettelse

Eivind Henriksen overrasket de fleste da sleggekasteren fra Oslo tok karrierens første internasjonale medalje i årets OL. På veien mot sølvmedaljen forbedret han sin norske rekord tre ganger i finalen. Den lyder nå på 81,58 meter.

30-åringen gråt modige tårer da sølvet var i boks. Fredag ble han møtt av foreldrene, samboeren og sønnen Emil (ti måneder).

– Det har vært sinnssykt gøy, men også en enorm lettelse. Jeg hadde drømt om dette i så mange år, var Henriksens første ord i terminalen på Gardermoen ifølge NTB.

Det er foreløpig ikke meldt om negative reaksjoner fra MDG, CICERO, Venstre, SV eller andre klimaengasjerte aktivister på bruken av privatfly helt fra Tokyo til Norge.

Italienere har laget superdekke i Tokyo: Mener det er som å løpe på en trampoline

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon