Illustrasjonsfoto: Pixabay
annonse
annonse

NTB melder at flere regioner i Sverige og Finland blir oransje på regjeringens smittekart. Det samme blir feriedestinasjonen Kroatia. Det betyr innreisekarantene fra mandag.

Norrbotten blir rød, mens Östergötland, Värmland og Västra Götaland blir oransje. Gotland, Halland, Skåne og Stockholm går fra oransje til å bli røde.

Nordjylland i Danmark blir også på rødt nivå. Dermed er det fortsatt innreiserestriksjoner og karantenekrav ved innreise fra alle regioner i Danmark.

annonse

I Finland går Norra Savolax, Norra Österbotten, Satakunta, Södra Karelens, Södra Savolax og Åland fra grønne til oransje.

I tillegg går det populære ferielandet Kroatia fra grønt til oransje. Det samme gjør Litauen og Vatikanstaten. Monaco går fra rød til mørkerød og får krav om karantenehotell.

Unntak for vaksinerte

Fullvaksinerte og de som har hatt covid-19 de siste seks månedene unntas fra karantenekravet. De som har fått første vaksinedose for mellom 3 og 15 uker siden og barn under 18 år, må i innreisekarantene, men kan avslutte karantenen dersom de tester negativt tidligst tre døgn etter ankomst.

annonse

Røde og oransje land har samme karanteneregler for nordmenn, men det er begrenset hvem fra disse landene som kan komme til Norge.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon