Nestleder Ola Borten Moe har ledet et utvalg som tar til orde for fortsatt full gass i norsk oljepolitikk. Her er han som olje- og energiminister under et besøk på Troll A-plattformen. Foto: Steinar Schjetne / NTB NTB scanpix
annonse
annonse

Moe mener EUs klimaplan vil føre til skyhøye strømpriser og avindustrialisering. 

Sp-nestleder Ola Borten Moe. Foto: Terje Pedersen / NTB

Sp-politikeren sier at den eneste som vil tjene på dette er Kina, de vil vokse og det gjelder også deres utslipp. Moe viser til at Kina skal gjenåpne flere kullkraftverk, og det samtidig som EU innfører en ambisiøs klimastrategi. Moe tror at Europa vil sitte igjen med svarteper og styrke Kinas posisjon, skriver Nationen.

– Vi er i ferd med å nå våre klimamål ved å avindustrialisere våre egne samfunn og flytte produksjonen til Kina. Samtidig styrker vi et totalitært regime med globale ambisjoner.

annonse

Les også: Ola Borten Moe: Sp vil ikke tredoble CO2-avgiften

Den tidligere olje- og energiministeren mener det vil føre til økte energipriser i Europa og Norge. Men MDG-politiker Ask Ibsen Lindal ser løsninger og mener vi kan innføre klimatoll på varer fra Kina. Borten Moe ser problemer med det: 

– Om ambisjonen for EU er å gjøre varer og tjenester dyrere for europeiske forbrukere, i kombinasjon med å ødelegge egen konkurransekraft på det globale markedet, så er en karbontoll en kjempeidé, sier Sp-politikeren.

Sp tar en Frp – stiller regjeringskrav

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon