- Resett - https://resett.no -

9/11-pårørende ber Biden holde seg unna 20-årsmarkeringen

1.700 pårørende og overlevende etter 9/11 ber president Joe Biden om å holde seg unna minneseremonien for 20-årsmarkeringen.

Ifølge et massesøksmål fra forsikringsselskaper i USA var Al Rajhi Bank i Saudi-Arabia og bankens ledere viktige økonomiske støttespillere for Osama bin Laden og al-Qaida før terrorangrepet mot USA 11. september 2011. Foto: AP / NTB scanpix

De krever at presidenten frigjør dokumenter som de hevder viser at saudiarabiske ledere støttet terrorangrepene. Det melder Reuters [1].

– 20 år senere er det ganske enkelt ingen begrunnelse til å holde denne informasjonen hemmelig, skriver de i et brev til Biden, og sier at hvis president Biden bryter sin forpliktelse og stiller seg på den saudiarabiske regjeringens side, blir de tvunget til å ta offentlig avstand fra enhver deltakelse fra hans administrasjon i enhver minnemarkering for 11. september.

annonse

Under valget lovet Biden: «konstruktivt samarbeid for å løse utestående saker knyttet til tidligere administrasjoners statshemmelighetsprivilegium».  

De har lenge forsøkt å få utlevert dokumenter om Saudi-Arabia rolle i 9/11. Reuters har ikke fått svar fra den saudiarabiske ambassaden i Washington. 

Trump markerte 11. september-angrepene [2]

Tegn abonnement [3] eller støtt oss på andre måter [4] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474