Mohammad Usman Rana. Foto: Erlend Aas / Scanpix
annonse
annonse

Mohammad Usman Rana fra den nyetablerte tenketanken Wasila vil fjerne statsstøtten til Human Rights Service (HRS) og oppfordrer Frp til å slutte med konspirasjoner.

Hege Storhaug holdt foredrag i Asker kulturhus i forbindelse med utgivelsen av boken “Islam. Den 11. landeplage.” . Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Jeg tror at det fint går an å være innvandrings- og minoritetskritiske uten å ty til konspiratorisk retorikk, sier Rana til Klassekampen

Mohammad Usman Rana jobber som lege og er en kjent samfunnsdebattant som i hovedsak skriver om islam. Han  har skrevet bøker om islam og muslimer. Nå oppfordrer Rana Frp til å ta et oppgjør med retorikk som nører opp under konspirasjonsteorier om en muslimsk maktovertakelse av Europa. 

annonse
Basim Ghozlan. Foto: Morten Holm / SCANPIX

Les også: Usman Rana har startet tankesmie for norsk islam

Han vil at Høyre skal tenke over hvilke holdninger de indirekte kan ha bidratt til å gjøre mer stuerene. Dernest mener Rana at statsstøtten til stiftelsen Human Rights Service bør stoppes. I stedet vil han at regjeringen satser på å skape flere møteplasser for dialog.

Basim Ghozlan i Muslimsk dialognettverk skulle ønske at samfunnsdebatten i kjølvannet av 22. juli tok sikte på å etablere noen felles rammer for hvordan man diskuterer samfunnsutfordringer.

annonse

– Vi må ta utgangspunkt i at alle ønsker det beste for Norge – å skape et bedre samfunn. Da kan man ikke ha som mål å «vinne». Det er bare totalitære som tenker at meningsmotstandernes argumenter kan utraderes, sier han til Klassekampen, og legger til:

– Vi trenger en mer sivilisert debatt, og mindre – for å si det på godt norsk – skittkasting. Der må vi alle jobbe sammen.

Tankesmie for norsk islam: – Handlingsplanen mot muslimhat uthules – HRS får statsstøtte

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon