Foto: Michael Kappeler / dpa / AFP
annonse
annonse

Sahra Wagenknecht mener dagens venstreside er en urban elite som bare er opptatt av sin egen privilegerte navle.

Sykkellogo på asfalten
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

– Det er på tide å endre noe når venstresida hele tida blir svakere. Skuffede velgere slutter å stemme eller går over til høyrenasjonale partier – noe som skjer over hele Europa, sier hun til Information, gjengitt i Klassekampen.

Sahra Wagenknecht er aktuell med bestselgeren «De selvrettferdige», der tar hun et oppgjør med blant annet innvandring og islam. Noe som har gjort henne upopulær blant sine egne.

annonse

Les også: Klimakrisen er nær, sies det. Om så, har vi beredskap?

Illustrasjonsbilde. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

– Venstrepartiene forbindes mer med selvrettferdighet: Med opphøyde debatter i de intellektuelle storbymiljøene, og det får mange til å si «Dette har ikke lenger noe med mitt liv å gjøre». De føler seg belært og snakket ned til.

Wagenknecht sier at det er mange som ønsker seg en venstreorientert økonomisk politikk med mer sosial omfordeling, mer rettferdige skatter og mer rettferdige lønninger. Men i stedet får vanlige folk moralprekener om kjønnsnøytralt språk, økologisk mat og klimatiltak – og dyrere bensin.

annonse

Les også: SV-Kaski: – Oljepolitikken innebærer at Norge aktivt jobber for klimakatastrofe

– Venstresiden vil belære andre og fortelle dem hvordan de skal leve, hva de skal spise og hvordan de skal snakke.

Når det gjelder innvandring, vil Wagenknecht også bryte venstresidas berøringsangst. Men fra venstresidens bobler i de hippe strøkene i sentrum, får kritikerne høre at de skal slutte å klage, fordi innvandring jo er en kulturell berikelse.

– Selvfølgelig er det et samfunnsmessig problem når det i et land finnes områder der kvinner ikke lenger kan gå på gata uten tørkle fordi radikal islamisme som setter reglene. Det har politikerne oversett. Det har ikke noe med toleranse å gjøre, sier Wagenknecht.

– Eller at vi skal være tolerante overfor islamismen. Hvis man kritiserer det, så er det straks noen som kaller det islamofobi.

De som tror på «klimakrisen» kan ikke lese

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon