Civita-leder Kristin Clemet mener det er grunn til å advare mot partiet Rødt. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
annonse
annonse

Civita advarer i en ny informasjonsvideo på det sterkeste mot partiet Rødt og det tankesmien mener er udemokratiske og autoritære trekk.

– De ønsker en revolusjon i et av verdens mest solide demokratier. Det må vi ta på alvor, sier Civita-leder Kristin Clemet til Klassekampen.

Civita trekker paralleller mellom Rødt og det autoritære regimet til Viktor Orbán i Ungarn, og Clemet framholder at det Rødt og Orbán har til felles, er manglende respekt for det liberale demokratiet og et pluralistisk samfunn.

annonse

– Det går en klar grense mellom de politiske partiene som er en del av det liberale demokratiet, og de som ikke er det. På Stortinget i Norge i dag er det bare Rødt som står på feil side av denne grensa, sier hun.

Mimir Kristjansson er Rødts førstekandidat i Rogaland i høstens stortingsvalg. Foto: Berit Roald / NTB

Rødts førstekandidat Mimir Kristjansson i Rogaland mener dette kun er panikk fra høyresiden fordi Rødt gjør det godt på meningsmålingene.

– Det er for så vidt ikke overraskende at dette kommer fra Civita nå, det er tankesmia til milliardærene i Norge, og nå er de redde for at Rødt skal få mer makt og innflytelse i norsk politikk, sier Kristjánsson.

annonse

Han mener påstandene til Clemet om at Rødt er en trussel mot demokratiet er «helt frikoblet fra virkeligheten».

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon