Fremskrittspartiets Jon Helgheim har ikke fått støtte for sitt forslag om å si nei til EUs nye asyl- og migrantpakt. Foto: NTB Scanpix
Jon Engen-Helgheim. Foto: Berit Roald / NTB
annonse
annonse

Sterke krefter jobber for endringer i hvordan vi tilnærmer oss kriminalitet og spesielt ungdomskriminalitet, mener Frp-politikeren.

Politihøgskolen er en statlig høyskole i Norge og er den sentrale utdanningsinstitusjonen for Politi- og lensmannsetaten.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Det er åpenbart bra med fornying, også innenfor kriminalitetsbekjempelse, men det er mye som tyder på at retningen juspolitikken har tatt, er vel så mye ideologibasert som kunnskapsbasert, skriver Helgheim i TV2

Les også: Innvandrere sterkt overrepresentert blant mindreårige kriminelle i Oslo

annonse

Han peker på at nesten all type kriminalitet synker, bortsett fra ungdomskriminaliteten, og stiller spørsmål ved hvorfor et er slik.

– Svaret finner vi kanskje når vi ser nærmere på hva toneangivende stemmer på feltet står for. Nina Irene Jon er kriminolog ved Politihøgskolen og skrev i 2020 en artikkel om ungdomskriminalitet.

– Her forsøker hun på veldig mange måter å avdramatisere dagens gjengkriminalitet ved å sammenligne det med guttegjenger som var fattige på 50-tallet, skriver han. 

annonse

Les også: SV-politiker avviser at kultur er årsaken, mener rasisme og mistenkeliggjøring er det som fører til ungdomskriminalitet og æresvold

Politiet rykket etter melding om knivstikking på nedre Grünerløkka. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Helgheim påpeker at kriminologen ved Politihøgskolen påstår at gjengene er inspirert av en voldelig og vestlig gatekultur. Det er altså vår «voldelige og vestlige gatekultur» som gjør innvandrere kriminelle, ikke at mange tar med seg en voldskultur fra landene de kommer fra.

– Hvor får man slikt tøys fra? Dersom vi tar bort ungdom med innvandrerbakgrunn, så ville vi trolig ikke hatt en eneste voldelig og kriminell ungdomsgjeng igjen, sier han, og legg til: 

– Ifølge Nina Irene Jon er det likevel ikke den kulturen der innvandrere kommer fra som er problemet, men voldskulturen i Norge.

Illustrasjonsbilde av politiemblemet på en politiuniform. Foto: Kyrre Lien / NTB . Credit: NTB

Les også: Barneombudet kritisk til nye straffereaksjoner for unge kriminelle

Det Nina Irene Jon kommer med er selvsagt det reneste vås som overhodet ikke har noe med kunnskap, vitenskap eller kriminologi å gjøre, skriver Helgheim. Han mener Jons påstand er politisk og ideologisk agitasjon.

– Det er politisk aktivisme forkledd som vitenskap.

To av Oslos verste ungdomskriminelle dømt til korte fengselsstraffer

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon