Lan Marie Berg. Foto: Terje Pedersen / NTB
annonse
annonse

Miljøpartiet De Grønnes Oslo-profil Lan Marie Berg oppfordrer Ola Borten Moe og Senterpartiet til å skrote motorveier i byene og gi til distriktsveier.

Ola Borten Moes forslag om å ta midler fra vei og miljøpakker i byene og gi til vedlikehold av fylkesveier, ble kalt et røvertokt i byene av samferdselsminister og KrF-politiker Knut Arild Hareide i VG.

– Vi må tåle å diskutere pengebruken på bymiljøpakkene. Som land må vi ha en felles interesse av riktig pengebruk. Når det kommer under miljøparaplyen, er nesten all pengebruk riktig, sa Borten Moe.

annonse

Nå inviterer Lan Marie Berg med seg Borten Moe på et lignende tokt, og oppfordrer ham og Sp til å skrote fem motorveier i byene og frigjøre midler til de samme fylkesveiene.

– Jeg inviterer Ola Borten Moe og Sp til å skrote disse gammeldagse og helt unødvendige motorveiprosjektene etter valget, sier Berg.

– På den måten kan vi både sikre en helt nødvendig styrking av kollektivtilbudet i storbyene, samtidig som det også frigjør penger til lavere kollektivpriser og bedre vedlikehold av veier over hele landet, legger hun til.

annonse

MDG vil at Sp skal si nei til disse veiene:

* E18 Vestkorridoren (15 mrd. kr)

* E6 Trondheim-Stjørdal (7 mrd. kr)

* E39 Rogfast (20 mrd. kr)

* E39 Hordfast (36 mrd. kr)

– Ola Borten Moe og Sp konstruerer en falsk konflikt mellom by og land, men jeg tror vi kan være enige om en ting: Denne regjeringen sløser bort mange titalls milliarder kroner på nye og unødvendige motorveier i byområdene, sier Berg.

Sp-politiker Ola Borten Moes forslag om å kutte i byvekstavtalene og gi til fylkesveiene har skapt debatt. Foto: Torstein Bøe / NTB

Hun mener motorveier ikke er noe annet enn totalt bortkastede penger, og gir regjeringen skylden.

– Det er regjeringens grenseløse iver etter nye, gigantiske motorveier som spiser av samferdselsbudsjettet. Hans partileder Trygve Slagsvold Vedum har tidligere kritisert pengebruken på E18 inn til Oslo. Jeg regner med dette også gjelder andre rådyre og trafikkøkende motorveier inn til byene, sier Berg.

annonse

Tidligere i sommer måtte Berg gå av som hovedstadens miljøbyråd da hun fikk mistillit mot seg.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon