Tusenvis av internflyktninger fra krigsherjede områder av Afghanistan har de siste ukene søkt tilflukt i hovedstaden Kabul, der mange av dem har slått seg ned i parker. Foto: AP / NTB
annonse
annonse

EUs medlemslands ambassadører i Afghanistan ber om at tvangsretur av afghanere som har fått avslag på asylsøknader i Europa stanses midlertidig.

Ambassadørene peker på sikkerhetssituasjonen i landet, etter at Taliban har vært på fremmarsj, siden USA og Nato tilbaketrekking. Dette fremgår av en felles uttalelse.

Grunnet den forverrede konflikten, den vanskelige sikkerhets- og menneskerettssituasjonen og mangelen på trygge områder i landet, oppfordrer ambassadørene om midlertidig stans i tvangsretur av afghanere.

annonse

Nylig ba afghanske myndigheter ba EU og andre europeiske land om å stanse tvangsreturer i tre måneder fra juli.

Åtte av EUs medlemsland har fortsatt åpne ambassader i Kabul. Alle, deriblant Tyskland, har undertegnet uttalelsen.

Tyskland har imidlertid holdt fast ved at deportasjonene skal fortsette. Likevel innstilte de tidligere i måneden et planlagt fly med avviste asylsøkere til Kabul.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon