Facebook har fjernet flere hundre kontoer som har spredt desinformasjon om vaksiner. Foto: Wilfredo Lee / AP / NTB.
annonse
annonse

NTB melder at Facebook har fjernet hundrevis av kontoer med tilknytning til Russland med desinformasjon om vestlige coronavaksiner.

Kontoene er knyttet til et reklamebyrå som opererer fra Russland. Det tilbyr å betale sosiale medier-brukere for å diskreditere covid-19-vaksinene til Pfizer-Biontech og AstraZeneca.

Facebook har sporet 65 Facebook-kontoer og 243 Instagram-kontoer tilbake til Fazze, et reklame- og markedsføringsbyrå i Storbritannia. Arbeidet gjøres først og fremst fra Russland på oppdrag for en ukjent klient.

annonse

Nettverket har anvendt falske kontoer til å spre påstander, særlig til India og Latin-Amerika, men også USA, om at Pfizer- og AstraZeneca-vaksinene er utrygge. En påstand var at vaksinen til AstraZeneca kunne forvandle en person til en sjimpanse.

Russland har aktivt promotert sin Sputnik V-vaksine rundt om i verden, men Facebook tar ikke stilling til motivet bak desinformasjonskampanjen de har reagert mot.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon