- Resett - https://resett.no -

Vårt Land mener det er for lite om klimakrisen i media

Det finnes fortsatt medier som ikke omtaler klimaendringene som en krise. Det problematiseres av Vårt Land.

Et brannfly deltar i arbeidet med å slukke en skogbrann i Oregon. Foto: Myndighetene i Oregon / AP / NTB

– Oppvarmingen skjer raskere enn tidligere beregnet, klimaendringer er synlige over hele kloden, koblingen mellom klimaendringer og ekstremvær er nå helt tydelig, og det er ikke lenger noen tvil om at de skyldes menneskelig påvirkning, skriver Elisabeth Bergskaug i Vårt Land [1]

Les også: Dagsavisen: – Klimaforskere sier at klimakrisen er verre enn de trodde [2]

annonse

Bergskaug er journalist. Hun påpeker at a koronakrisen var et faktum, var avisforsidene fylt av pandemi-stoff hver dag. Nyhetssendingene på TV og radio likeså. I de fleste mediehus jobbet flertallet av journalister fulltid med koronastoff i mange måneder. 

– Det er en forståelig prioritering når verden er rammet av den verste pandemien på hundre år. Men det er veldig få journalister som er klima-reportere på fulltid. Akkurat som veldig få avisforsider og nyhetssendinger er preget av klimakrisen, skriver hun. 

– På dette punktet har mediene så langt sviktet sitt samfunnsoppdrag. Klimakrisen burde være forsidestoff så å si hver eneste dag.

annonse

Les også: Dagbladet snakker om været: – Det går til helvete på første klasse [3]

FNs klimapanel (IPCC) mener den menneskeskapte globale oppvarmingen har økt skogbrannfaren. Bildet viser en skogbrann i Oregon i USA i juli. Foto: AP / NTB

Bergskaug skriver at mediene har ikke opplyst folket godt nok om alvoret i situasjonen. Hun mener videre at media ikke har satt av nok ressurser til å dekke klima- og naturendringer.

– Det bør vi begynne med nå.

Vårt Land: Absurd at de som er mest innvandringsrestriktive også er mest kritiske til klimapolitikk [4]

Tegn abonnement [5] eller støtt oss på andre måter [6] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474